Belg Verschueren kopt Sparta naar gelijkspel (1-1) tegen AZ

2 March 2024, 23:30 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures

AZ is in de Eredivisie verder achterop geraakt bij FC Twente. De Alkmaarders kwamen bij Sparta Rotterdam niet verder dan een gelijkspel: 1-1. AZ heeft nu 7 punten minder dan FC Twente, dat derde staat. De nummer 3 mag komend seizoen meedoen aan de voorronden van de Champions League.

AZ speelde zonder de geschorste Riechedly Bazoer. Bruno Martins Indi zou hem vervangen, maar de verdediger bleek niet fit genoeg nadat hij afgelopen week ziek was geweest. Alexandre Penetra kreeg daardoor een kans.

De eerste kansjes waren voor Sparta. AZ opende echter de score. Na een goede aanval over links kwam de bal, na een overstapje van Sven Mijnans, in de 25e minuut bij Yukinari Sugawara. De Japanner schoot de bal hard in de linkerbenedenhoek: 0-1. Sugawara is daarmee de zesde Japanner met een doelpunt in de Eredivisie dit seizoen. Nog niet eerder scoorden er zoveel verschillende Japanners in een Eredivisie-jaargang.

Na een klein uur spelen viel Sugawara uit met een blessure. De 20-jarige Finn Stam verving hem en maakte daarmee zijn debuut op het hoogste niveau in Nederland.

Twee invallers van Sparta stonden een kwartier voor tijd aan de basis van de gelijkmaker. Pelle Clement stuurde Charles-Andreas Brym weg. De Canadees gaf de bal goed voor op de Belg Arno Verschueren, die scoorde met het hoofd: 1-1.

Sparta blijft door het gelijkspel op de negende plaats staan in de Eredivisie.

 


Door: ANP